Skip to main content

Peuter- en kleuterdans

By lesaanbod

Deze dansles is voor kinderen van 3-5 jaar. Aan de hand van een thema, zoals het kasteel, de zee, een onbewoond eiland, speelgoedland enz. wordt met veel plezier aan de ontwikkeling, creativiteit en motoriek van het jonge kind gewerkt: bewegen op muziek, bewust worden van je fysiek, leren luisteren, concentratie en expressie, zelfvertrouwen, samenwerken. Dit geheel vormt een goede basis voor het latere dansen en ballet.

Kinderdans

By lesaanbod

In deze lessen leren de leerlingen van 6-8 jaar hun dans- en bewegingsmogelijkheden te ontwikkelen, te kennen en te vergroten. De kinderen krijgen een basis voor de later te leren ballettechniek. Zo krijgen zij spierversterkende en houding corrigerende oefeningen en ervaren alle elementen van een balletles. Ook bestaat de mogelijkheid om naar een examen toe te werken en zo een echt diploma, beoordeling en een medaille van de Royal Academy of Dance te behalen. De start van een opleiding waar je je hele leven wat aan hebt.

Klassiek Ballet

By lesaanbod

Volwassenen

Naast klassiek ballet wordt er ook aandacht besteed aan conditie en spierversterkende oefeningen. Dit sluit goed aan bij de klassieke bal lettechniek en is een geweldige training om in vorm te blijven. Interessant voor diegene die meer wil dan fitness of aerobics. Het doen van een balletexamen behoort ook tot de mogelijkheden.

Klassiek Ballet

By lesaanbod

Jeugd

Klassiek ballet vormt al eeuwen de basis voor alle dansvormen. Het Ballet Centrum onderwijst de leerlingen grades van de Royal Academy of Dance. Dit systeem wordt in meer dan 70 landen gebruikt om kinderen op te leiden in ballet. De groepen zijn ingedeeld naar leeftijd, behoefte en niveau, zodat de persoonlijke aandacht optimaal kan zijn.

Indien mogelijk worden er elk jaar balletexamens georganiseerd om de vooruitgang van elke leerling te stimuleren. Het doen van een RAD-balletexamen door erkende examinators is niet verplicht en is ook niet bij het cursusgeld inbegrepen. Het is wel een toets voor zowel de leerling als de balletschool qua niveau in het klassiek balletonderwijs wereldwijd.

Spitzenles

By lesaanbod

Het is mogelijk om vanaf 12 jaar op spitzen te dansen. Voorwaarde is dat een leerling meer dan 1 les in de week volgt en een goede klassiek ballettechniek beheerst. Spitzen worden aangeschaft in overleg met de docent. Bij eventuele twijfel of een leerling geschikt is om op spitzen te dansen vragen wij advies aan een gespecialiseerde fysiotherapeut.

Vooropleiding

By lesaanbod, special

Vanaf grade 2 is het mogelijk om onze vooropleiding te gaan volgen. De vooropleiding leidt op tot de Vocational balletexamens van de Royal Academy of Dance. Leerlingen worden toegelaten via een auditie. Deze auditie wordt 2x per jaar gehouden, en op afspraak.

Tijdens de auditie kijken we naar de fysieke mogelijkheden en motivatie van de leerlingen, en hebben we een toelatingsgesprek met de ouders. Deze leerlingen worden individueel begeleidt en gaan op voor het examen zodra de leerling daaraan toe is. De Vocational graded examens worden gehouden in Antwerpen of Londen.

Van de toegelaten leerling wordt verwacht dat hij of zij 4-8 uur per week balletlessen volgt. Om de leerlingen en de ouders in de kosten tegemoet te komen biedt onze ballet school een passepartout (vanaf 995 euro) aan. Dit houdt in dat per schooljaar alle danslessen gevolgd kunnen worden die voor de leerling interessant zijn.

De volgende niveaus kunnen in onze balletschool gevolgd worden:

  • Intermediate Foundation
  • Intermediate
  • Advanced Foundation
  • Advanced 1
  • Advanced 2
Schrijf je in voor de toelating

Krachttraining

By lesaanbod

Krachttraining wordt gegeven om de balletechniek beter te kunnen uitvoeren en blessures te voorkomen. In deze les wordt gewerkt aan lenigheid en kracht. Juist deze combinatie zorgt voor stabiliteit, lenigheid en conditieopbouw.

Modern jazz

By lesaanbod

Jeugd en volwassenen

Modern jazz is een dansvorm die uitgaat van de natuurlijke bewegingen van het menselijk lichaam: buigen, strekken, zwaaien, springen en vallen. Tijdens de dansles wordt er gewerkt aan spanning, ontspanning, ademhaling, houding, dynamiek en ruimtegebruik. Het dansplezier en de dansbeleving worden daarbij natuurlijk niet vergeten. In de les wordt gebruik gemaakt van verschillende muziekstijlen en de lessen worden meestal afgesloten met een danscombinatie.