Wij zijn een balletschool aan de rand van Bunnik, gespecialiseerd in Klassiek Ballet voor kinderen en volwassenen. Daarnaast bieden wij ook lessen Modern Jazz aan. Wij staan voor kwaliteit en plezier in dansonderwijs en willen leerlingen meer meegeven dan alleen het aanleren van danspassen, of je nou één keer per week wil dansen of op zoek bent naar meer.

Meerdere leerlingen van Het Ballet Centrum hebben hun weg gevonden naar diverse dansacademies, zowel in binnen- en buitenland en hebben van hun passie hun beroep kunnen maken.

Onze balletschool is aangesloten bij de Royal Academy of Dance.

Het team

Lennie van As

Docent klassiek ballet & artistiek en zakelijk leider

Al vanaf haar vijfde is klassiek ballet haar passie, zij volgde vanaf die leeftijd de opleiding bij de Royal Academy of Dance (RAD). Na haar docentenopleiding bij de RAD te hebben afgerond, heeft ze Het Ballet Centrum vormgegeven en is het geworden wat het nu is. Als dansdocent wil Lennie graag de liefde voor klassiek ballet doorgeven aan haar leerlingen en ze iets meegeven waar ze de rest van hun leven iets aan hebben.
Veel leerlingen die bij Lennie hun balletlessen hebben gevolgd zijn naar diverse dansacademies doorgestroomd en hebben van dans hun beroep kunnen maken.

Fleur van As-Jansen

Docent klassiek ballet & creatief directeur

Fleur van As-Jansen danst al vanaf haar derde. Zij volgde bij Het Ballet Centrum de RAD-gradesopleiding vanaf pre-primary tot en met grade 8. Daarna heeft ze in Amsterdam haar docentenopleiding Theatre Dance IDTA en vocational examens van de RAD behaald. Ze voelt zich als een vis in het water in het theater en leeft zich helemaal uit in het maken van kostuums. Ze houdt van haar vak en vindt het heerlijk om met de leerlingen naar iets toe te werken.

Mick Wolschrijn

Docent dans

Op twaalfjarige leeftijd begon Mick met zijn grootste passie: dans. Omdat hij dit zo leuk vond – en nog steeds vindt – is hij binnen een half jaar auditie gaan doen bij de Nationale Ballet Academie in Amsterdam, waar hij meteen werd aangenomen. Dit was het begin van zijn danscarrière.
Mick is afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam
Naast zijn docentschap, danst hij in producties van verschillende dansscholen waaronder Het Ballet Centrum en is ook zeer actief in projecten van dansgezelschappen.

Esra Knook

Docent dans

Esra volgt sinds dat ze vier jaar is balletlessen. Bij Het Ballet Centrum heeft zij de RAD-grades opleiding vanaf grade 2 tot en met grade 8 gevolgd. Ook heeft zij een aantal vocational examens van de RAD behaald. Esra heeft de docenten opleiding van de RAD met goed gevolg afgerond.. Ze vind het erg leuk om haar eigen kennis, passie en plezier voor ballet te delen met haar leerlingen. Daarnaast heeft Esra haar bachelor diploma in marketing behaald en studeert zij nu Psychologie.

Esmée Borgts

Docent dans

Op twaalfjarige leeftijd begon Esmée met het volgen van klassieke en moderne danslessen. Dans is heel verslavend en al snel werd het haar grote passie. Ze heeft de RAD-grades opleiding vanaf grade 4 t/m grade 8 gedaan. Daarnaast heeft ze verschillende vocational examens gedaan. Esmée heeft de docentenopleiding van de RAD met succes afgerond. En traint momenteel voor haar Advanced 2 examen.Esmée vindt het heel bijzonder om als docente haar liefde en passie voor dans door te geven en leerlingen te inspireren.

Agnes Reuterink

Docent dans

Agnes is op vijfjarige leeftijd begonnen met het volgen van danslessen bij een lokale dansschool. Daarna heeft ze haar weg vervolgd naar de mbo-dansopleiding in Haarlem waar ze in 2016 afgestudeerd is richting klassiek ballet en modern. Momenteel is Agnes bezig om zich specialiseren in het systeem van de RAD, waar ze nu ook vocational examens doet. Daarnaast studeert Agnes ‘Docent Dans’ aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten.