Skip to main content

Wij zijn een balletschool aan de rand van Bunnik, gespecialiseerd in Klassiek Ballet voor kinderen en volwassenen. Daarnaast bieden wij ook lessen Modern Jazz aan. Wij staan voor kwaliteit en plezier in dansonderwijs en willen leerlingen meer meegeven dan alleen het aanleren van danspassen, of je nou één keer per week wil dansen of op zoek bent naar meer.

Meerdere leerlingen van Het Ballet Centrum hebben hun weg gevonden naar diverse dansacademies, zowel in binnen- en buitenland en hebben van hun passie hun beroep kunnen maken.

Onze balletschool is aangesloten bij de Royal Academy of Dance.

Vertrouwenspersoon is Stephanie Ross: stephanie@hetballetcentrum.nl.
Bekijk hier onze gedragscode.

Het team

Lennie van As

artistiek en zakelijk leider

Al vanaf haar vijfde is klassiek ballet haar passie, zij volgde vanaf die leeftijd de opleiding bij de Royal Academy of Dance (RAD). Na haar docentenopleiding bij de RAD te hebben afgerond, heeft ze Het Ballet Centrum vormgegeven en is het geworden wat het nu is.
Veel leerlingen die bij Lennie hun balletlessen hebben gevolgd zijn naar diverse dansacademies doorgestroomd en hebben van dans hun beroep kunnen maken.

Fleur van As-Jansen

Docent klassiek ballet & creatief directeur

Fleur van As-Jansen danst al vanaf haar derde. Zij volgde bij Het Ballet Centrum de RAD-gradesopleiding vanaf pre-primary tot en met grade 8. Daarna heeft ze in Amsterdam haar docentenopleiding Theatre Dance IDTA en vocational examens van de RAD behaald. Ze voelt zich als een vis in het water in het theater en leeft zich helemaal uit in het maken van kostuums. Ze houdt van haar vak en vindt het heerlijk om met de leerlingen naar iets toe te werken.

Stephanie Ross

Ondersteuning management team en vertrouwenspersoon

Stephanie begon op driejarige leeftijd met dansen een balletschool in Schotland. Ze beoefende ballet, jazz, muziektheater en Schotse dans. Na haar afstuderen gaf ze les in RAD-syllabusballet, pointe work, creative dance en peuter ballet. Ze was Head of Dance aan de Wycombe Abbey School, een privé school in de UK.
Naast haar werk op verschillende privé scholen, Stephanie gaf les op de RAD's Dance School in Londen,Primary tot Advanced 2 dansers en RAD's Junior Scholars.
Stephanie is gediplomeerd Silver Swans-leraar en Progressing Ballet technique Instructor (PBT).

Ayelen Benavente Martin

Docent dans

Ayelen is een enthousiaste docente die graag een inspiratie wil zijn voor haar leerlingen.
Als klein meisje is ze begonnen met dansen bij Het Ballet Centrum. Daarna heeft zij haar liefde voor dans voortgezet in Amsterdam en Den Haag, waar ze studeerde aan de Nationale Ballet Academie en het Koninklijk Conservatorium, om uiteindelijk weer terug te keren in Bunnik.
Naast haar schoolopleiding heeft ze alle diploma’s van de Royal Academy of Dance in haar zak: Grade 3 tot en met Advanced 1. En nog is Ayelen niet uitgeleerd! na het succesvol afronden van haar MBO docent dans volgt zij momenteel een HBO opleiding aan de dansacademie Codarts in Rotterdam.

Lotte Rijksen

Docent Pre Primary & Primary

Lotte Rijksen volgt sinds ze 4 jaar is danslessen bij Het Ballet Centrum.
Naast haar VWO diploma heeft zij alle Grades examens alsook de vocational graded examens tot en met Advanced 1 met succes afgerond.
Momenteel studeert zij aan de Marnix Academie PABO en hoopt in de toekomst docent op een basisschool te worden.
Zij geeft balletles aan de jongste leerlingen:
Pre Primary en Primary in Bunnik op de zaterdagochtend.
Lotte wil heel graag haar enthousiasme voor dans doorgeven aan de nieuwe generatie.

Angela Hauer-Leibbrand

Docent, gastdocent en jurylid

Mede door de dansfilms van haar idool Fred Astaire, begon Angela op vijfjarige leeftijd met klassieke balletlessen bij Royal Academy of Dance (RAD). Naast klassiek ballet (RAD) heeft ze ook les gehad in character (RAD), jazz ballet, tap, Latijns-Amerikaanse dans en heeft ze tien jaar ballroomwedstrijden gedanst waarbij ze het op één na hoogste nationale amateur niveau behaald heeft. Op 15-jarige leeftijd startte Angela met lesgeven op het gebied van ballroomdansen. Vervolgens heeft ze zich gespecialiseerd in klassiek ballet en character en rondde zij haar docentenopleiding bij Royal Academy of Dance te Londen, met succes af. Sinds 2003 is Angela verbonden met Het Ballet Centrum in de hoedanigheid van docent, gastdocent en jurylid van choreografiewedstrijden. Na de afgelopen zes jaar bij een andere dansschool lesgegeven te hebben, verzorgt ze sinds januari 2023 weer op weekbasis klassieke balletlessen bij Het Ballet Centrum. Naast docent is Angela afgestudeerd bedrijfskundige en werkzaam als senior procesontwerpster bij een Nederlandse bank.

Renate Bredschneijder

Docent dans

Renate Bredschneijder is als kind bij de Society of Russian Ballet Schools begonnen met ballet. Ze is als docente oplgeleid bij de Royal Academy of Dance.
Renate heeft gedanst bij een Internationaal Folkloristisch Dansgezelschap en heeft achter de schermen gewerkt bij het Cirque du Soleil.
Sinds 2007 heeft Renate zich gespecialiseerd in (STOTT) pilates, dansconditie en herstellende yoga.
Daarnaast geeft ze voeding -en beweegadvies, gericht op blessureherstel en preventie.
Renate gaat op dinsdag grade 1 en krachttraining 1 geven.

Baukelien Vonk

Docent klassiek ballet

Baukelien heeft al sinds ze drie jaar is een grote passie voor dans. Ze danste altijd bij de Royal Academy of Dance, ook al verhuisde ze vaak en heeft ze in veel verschillende landen gewoond.
In 2022 heeft Baukelien haar Advanced 2 examen succesvol afgesloten en na verschillende invalklussen als docent klassiek ballet, is zij enthousiast om aan de slag te gaan bij Het Ballet Centrum.
Voor Baukelien is het belangrijk dat leerlingen hun zelfvertrouwen vergroten & met een grote glimlach naar huis gaan, uitkijkend naar de volgende keer.