Wij zijn een balletschool aan de rand van Bunnik, gespecialiseerd in Klassiek Ballet voor kinderen en volwassenen. Daarnaast bieden wij ook lessen Modern Jazz aan. Wij staan voor kwaliteit en plezier in dansonderwijs en willen leerlingen meer meegeven dan alleen het aanleren van danspassen, of je nou één keer per week wil dansen of op zoek bent naar meer.

Meerdere leerlingen van Het Ballet Centrum hebben hun weg gevonden naar diverse dansacademies, zowel in binnen- en buitenland en hebben van hun passie hun beroep kunnen maken.

Onze balletschool is aangesloten bij de Royal Academy of Dance.

Het team

Lennie van As

Docent klassiek ballet & artistiek en zakelijk leider

Al vanaf haar vijfde is klassiek ballet haar passie, zij volgde vanaf die leeftijd de opleiding bij de Royal Academy of Dance (RAD). Na haar docentenopleiding bij de RAD te hebben afgerond, heeft ze Het Ballet Centrum vormgegeven en is het geworden wat het nu is. Als dansdocent wil Lennie graag de liefde voor klassiek ballet doorgeven aan haar leerlingen en ze iets meegeven waar ze de rest van hun leven iets aan hebben.
Veel leerlingen die bij Lennie hun balletlessen hebben gevolgd zijn naar diverse dansacademies doorgestroomd en hebben van dans hun beroep kunnen maken.

Fleur van As-Jansen

Docent klassiek ballet & creatief directeur

Fleur van As-Jansen danst al vanaf haar derde. Zij volgde bij Het Ballet Centrum de RAD-gradesopleiding vanaf pre-primary tot en met grade 8. Daarna heeft ze in Amsterdam haar docentenopleiding Theatre Dance IDTA en vocational examens van de RAD behaald. Ze voelt zich als een vis in het water in het theater en leeft zich helemaal uit in het maken van kostuums. Ze houdt van haar vak en vindt het heerlijk om met de leerlingen naar iets toe te werken.

Teddy van der Ham

Docent dans en mentor

Teddy is een ervaren en betrouwbare dansdocent. Ze heeft een masters level en is een gespecialiseerd danswetenschapper.
Haar lessen richten zich op het ontwikkelen van muzikaliteit en presentatievaardigheden. Dit met extra oog voor detail als het gaat om de techniek.
Teddy geeft les in Modern Jazz, Musical Theatre en Tap. En daarnaast is zij docente Klassiek Ballet op zowel amateurniveau als Vocational Graded niveau.

Esmée Borgts

Docent dans

Op twaalfjarige leeftijd begon Esmée met het volgen van klassieke en moderne danslessen. Dans is heel verslavend en al snel werd het haar grote passie. Ze heeft de RAD-grades opleiding vanaf grade 4 t/m grade 8 gedaan. Daarnaast heeft ze verschillende vocational examens gedaan. Esmée heeft de docentenopleiding van de RAD met succes afgerond. En traint momenteel voor haar Advanced 2 examen. Esmée vindt het heel bijzonder om als docente haar liefde en passie voor dans door te geven en leerlingen te inspireren.

Ayelen Benavente Martin

Docent dans

Ayelen is een enthousiaste docente die graag een inspiratie wil zijn voor haar leerlingen.
Als klein meisje is ze begonnen met dansen bij Het Ballet Centrum. Daarna heeft zij haar liefde voor dans voortgezet in Amsterdam en Den Haag, waar ze studeerde aan de Nationale Ballet Academie en het Koninklijk Conservatorium, om uiteindelijk weer terug te keren in Bunnik.
Naast haar schoolopleiding heeft ze alle diploma’s van de Royal Academy of Dance in haar zak: Grade 3 tot en met Advanced 1. En nog is Ayelen niet uitgeleerd! Momenteel volgt ze een opleiding tot docent aan de dansacademie in Utrecht.